Särmää palkanlaskentaa.

Aina oikein ja ajoissa.

Tuottaako palkanlaskenta päänvaivaa?

Yksi saa urakkapalkkaa, toinen provisioita, kolmas tuntipalkkaa. Yhdellä oli sairausloma, kahdella ylitöitä ja kolmella vuosiloma. Tuliko työnantajavelvoitteet hoidetuksi ja tessit oikein tulkituiksi?

Onnelliset työntekijät luovat menestyviä yrityksiä. Jotta palkat siirtyvät työntekijöiden tilipusseihin oikein ja ajoissa, tarvitaan vahvaa asiantuntemusta, säännöllistä kouluttautumista ja kykyä tulkita muuttuvia ohjeita oikein – ja usein tiiviissä aikataulussa.

Päänvaivaksi palkanlaskenta muuttuu usein silloin, kun resurssit ovat vähissä, ajantasaisen osaamisen ylläpitäminen vie liikaa aikaa tai spontaanit poissaolot sotkevat päiväjärjestyksen.

Palkanlaskennan ulkoistamista kannattaa harkita, kun

  • oma aika on jatkuvasti kortilla
  • nykyinen palkanlaskija on siirtymässä eläkkeelle tai toiselle työnantajalle
  • palkanlaskennan varahenkilöä on vaikea järjestää
  • palkkaohjelmisto kaipaa jo päivitystä.

5 parasta syytä ulkoistaa palkanlaskenta ammattilaisen käsiin

Palkanlaskenta voi hoitua kuin itsestään.
Kun palkkahallinnastasi vastaa taloushallinnon ammattilainen, huomaat hyödyt hetkessä.

1. Joku muu ottaa täyden vastuun palkanlaskennan prosessista.

Ulkoistetun palkanlaskennan avulla pääset eroon kaikista palkanlaskentaan liittyvistä rutiineista ja tiiliskiven paksuisista TES-pumaskoista.

2. Osaaminen on aina ajan tasalla.

Palkat ja viranomaisilmoitukset lähtevät aina oikein ja ajallaan, eikä sinun tarvitse käyttää omaa tai työntekijöidesi aikaa jatkuvaan kouluttautumiseen.

3. Spontaanit varahenkilöjärjestelyt eivät enää yllätä.

Ulkoistettu palkanlaskenta varmistaa, että palkkojen maksu ei ole yhden ihmisen varassa eivätkä poissaolot enää sotke päiväjärjestystä.

4. Pidät työntekijäsi tyytyväisinä.

Vain tyytyväiset työntekijät luovat menestyviä yrityksiä. Ulkoistettu palkanlaskenta huolehtii, että työntekijät myös pysyvät tyytyväisinä.

5. Hartiasi laskeutuvat tuuman verran alaspäin.

Keskity yrityksesi johtamiseen, lähde aikaisemmin kotiin tai oikaise riippumattoon. Vähemmän stressiä tietää enemmän tehoja.

Ulkoista palkanlaskenta turvallisiin käsiin – me otamme kopin

Monipuolinen TES-osaaminen, modernit työvälineet ja mahdoton motivaatio 100 % priimaan palveluun. Niiden avulla hoidamme monimutkaisetkin palkkahallinnon prosessisi mutkattomasti maaliin.

Tulkitsemme lait, asetukset, säädökset ja työehtosopimukset nopeasti ja varmasti. Varmistamme, että lakisääteiset suoritukset ja työnantajan velvollisuudet tulevat hoidetuiksi. Pidämme huolen siitä, että työntekijäsi saavat korvauksen työstään aina oikein ja ajoissa.

Erityistä huolta pidämme siitä, että sinä voit nukkua yösi tietäen, että palkkahallintosi on aina turvallisissa käsissä. 

Kysy myös HR-palveluja

Palkkahallinnon palveluihin voidaan liittää myös tarvittavia avusteisia HR-palveluja, kuten uusien työsopimusten laadintaa tai rekrytoinneissa avustamista. Näin palkkahallinto ja HR pelaavat saumattomasti samaan pussiin.

Kuulostaako näppärältä? Sitä se onkin. Istutaan alas ja mietitään yhdessä, millainen ratkaisu palvelee sinua parhaiten.

Ensimmäinen askel on ottaa meihin yhteyttä.